استفاده از لوله گازی در صنعت

یکی از موارد مهم در لوله کشی ساختمان ها، انتقال گاز است. اهمیت انتقال گاز در ساختمان ها به صورت اصولی، جهت ایجاد گرمایش یا پخت‌وپز را نباید نادیده گرفت. درصورت عدم توجه به این مساله خسارت های جبران ناپذیری به بار آورده می شود.

از همین جهت به منظور جلوگیری از وقوع حادثه، باید از لوله‌های گازی با دقت و ایمنی بیشتری استفاده شود. امروزه اغلب نمایندگی های فعال این محصول را به افراد عرضه می کنند. اما شناسایی نمونه مرغوب آن از اهمیت بالایی برخوردار است. در این مقاله به بررسی بهترین لوله برای گازکشی و انواع آن می پردازیم.

لوله گازی چیست؟

لوله گازی به لوله ای از جنس پلی اتیلن یا فولاد گفته می شود. هریک از این لوله‌ها، جهت انتقال گاز از محل پالایشگاه‌ها تا ایستگاه افت فشار گاز در ورودی شهرها کاربرد دارند. به علاوه، لوله گاز در “نیروگاه‌ها، ساختمان ها، پالایشگاه، صنایع پتروشیمی و سوله های صنعتی” استفاده می شود.

به علاوه، در لوله کشی سیستم هوای فشرده نیز این لوله ها مورد استفاده قرار می گیرند. در بخش توزیع، خطوط لوله گاز به دو دسته، لوله تغذیه و لوله شبکه توزیع تقسیم می شود. لوله های تغذیه گاز را از طریق ایستگاه های تقلیل فشار به داخل شهرها انتقال می دهند. پس از این مرحله، شبکه توزیع گاز طبیعی را در خطوط لوله شهری توزیع می کند.

انواع لوله انتقال گازی

لوله گازی انواع مختلفی داشته که API از پرفروش ترین آن ها و بهترین لوله برای گازکشی است. این لوله در شاخه های ۶ متری در بازار به فروش می رسد. به طور کلی، در پروژه های صنعتی انواع لوله انتقال گازی به دو نوع “توکار و روکار” تقسیم می شوند. در هر دو مدل طول شاخه ۶ متر بوده و کاربرد آن با توجه به محل استفاده متفاوت خواهد بود.

  • API: این لوله گاز، به جای لوله های بدون درز در لوله کشی توکار استفاده می شوند.
  • توکار: جهت انتقال گاز در صنعت به‌عنوان خط لوله گاز در مسافت‌های طولانی جهت انتقال گاز مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • روکار: در ساختمان ها جهت انشعابات لوله گاز، از لوله گازی روکار استفاده می شود.

بهترین لوله گازی کدام است؟

انتخاب بهترین نوع لوله گازی به عوامل و مولفه های گسترده ای بستگی دارد. هر شخص باید با توجه به موقعیت، به لوله های خاصی را خریداری کند. در انتخاب بهترین لوله برای گازکشی، عوامل متعددی تاثیرگذار خواهند بود. در ادامه به بررسی این عوامل می پردازیم.

  • بررسی فشار گاز داخلی 

در پالایشگاه های گاز، فشار گاز مایع بیشتر از شبکه های گاز شهری است. هنگام انتقال گاز از پالایشگاه به شهر، فشار آن در نزدیکی شهر کم شده و به لوله گاز شهری انتقال می‌یابد. اغلب از لوله‌های فولادی یا کربن‌استیل جهت انتقال گاز پرفشار و از پلی‌اتیلن جهت انتقال گاز کم‌فشار استفاده می‌شود.

  • قطر لوله گازی 

از دیگر عوامل موثر در انتخاب بهترین لوله، قطر مورد نیاز است. لوله های گازی در تاسیسات و شبکه های گازرسانی شهری، عموما یک قطر مشابه دارند. در حالیکه در پالایشگاه یا کارخانه ها، لوله های گازی با قطرهای بزرگتر مورد استفاده قرار می گیرند.

برای ادامه خواندن مطلب به لینک زیر مراجعه کنید.

https://tehran-ahan.com/blog/%d8%a7%d8%b3%d8%aa%d9%81%d8%a7%d8%af%d9%87-%d8%a7%d8%b2-%d9%84%d9%88%d9%84%d9%87-%da%af%d8%a7%d8%b2%db%8c-%d8%af%d8%b1-%d8%b5%d9%86%d8%b9%d8%aa/

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد